8 feb 2009

S'HA D'EDUCAR SOBRE LES RELACIONES EN LLOC DE FER-HO SOBRE OBJECTES AÏLLATS

Afirmació que considero molt acertada pel llibre que hem llegit. La Dorothy, al llarg del seu viatge en busca del màgic d'Oz, va trobant una sèrie de personatges que l'ajudaran al llarg del seu camí. Aquest camí serà molt important a l'hora de l'evolució dels personatges i per fer-se "persones", els ajudarà a trobar la seva identitat personal.
Veiem que gràcies al companyerisme i la bona cooperativitat es van ajudant els uns als altres quan hi ha mal de caps. Per contra, segurament que si la Dorothy hagués représ el seu viatge tota sola no hauria mai arribat a cercar el màgic d'Oz.
Com es veu en aquest llibre, és molt important educar en els valors de cooperació i les relacions grupals.
M'agradaria fer referència al tema de la psicologia de la "Gestalt", la qual defensa que el més important és veure les coses com un tot, doncs és d'aquesta manera quan realment tenen sentit. Per exemple, si la Dorothy i els seus amics haguéssin agafat camins diferents e independents, la història no hagués tingut cap tipus de sentit i no hi hauria hagut cap tipus de desenllaç. Per a que quedi més clar, fem-nos el dibuix a la nostra ment de molts punts separats els quals no tenen cap tipus de lligam. A continuació si els unim ens donaran una figura que tindrà sentit.

0 comentarios: